Monday, 15 August 2011

Random Rage Ramblings & Rants - Predator


Got another 2 weeks to hold myself from smoking during the day...instead of browsing the blogshop looking for baju raya, kasut raya, seluar raya, miyabi raya & etc , i think its ok for me to reveal my interest which i really look forward into just like Eid Mubarak...

IMHO, football @ soccer @ bola sepak @ sepak bola is the greatest sport in the Milky Way...to some of you its just a lame game...badminton?? xyah la...nak pecah jantung aku support Tok Chong smlm tp kalah gak dgn Apek Dan....but admit it fags, unless you got no friends, or grew up in the middle of the sea, u're exposed to football...(pe kena mengena bola sepak dgn raya, ramadhan, badminton or mengaji?? ADA..kalau korg genius korg faham, kalau xfaham tu jgn kecik hati k...)

One of football greatest creation is Adidas Predator, the world's famous football boots...i used to own one of the series...that's why aku sangat gile & mendambakan kasut ini....regardless which series, coz each & one of the are truly special...i.e. of footballers who wears this cleats are many, namely Zinedine Zidane, David Beckham, Steve Gerrard..semua hero aku....


Predator Rapier
The 1st Predator introduce by Adidas in 1995...masa ni aku xtau lagi ape itu bola sepak...aku cuma kenal Eric Cantona & his famous double flying kick...cuma aku pernah tengok cousin aku pakai boot ni masa main kat padang kampung...it looks like from hell & damn badass...tapi aku xpeduli sgt coz masa tu main bola kaki ayam lagi WIN...


Predator Touch
Aku pickup bola sepak pretty late...coz aku busy dgn Dash Yankuro, Transformers, dan Mutiara Naga..but at age 13 aku agak terrer main bola, bukan sebab bakat, tapi sebab aku lebih tinggi dari budak2 lain...hahaha...parents aku nampak aku suka main bola & spend quite a cash (thanx mak ayah) belikan aku bola sepak questra (RM100+) and Adidas Predator Touch (around RM300) kt Al-Ikhsan...during the time that was alot my friend...prior to this boot i owned Ambros & Lotto...both damn heavy & water-absorbant...


Sebab aku pernah ada boot ni so aku review model ni panjang sikit..aku punya kaler merah..bukan sebab aku nak show off tp pasal xde saiz...yeah, being a tall guy with an enormous feet has it own drawbacks...

Advantage of this boots is u can kick with a lot of swerve but maintain ultimate accuracy...even aku yg berkaki kayu ini pun boleh score directly from corner (permitted no keeper la..haha) ..but it cons, u can hardly drible the ball because of the wide-fit and it purpose...the newly-developed Traxion stud also quite sucks in making sudden turn/stop or elastico mcm Ronaldinho...that's why u'll never see Beckham making any on-the-ball dash through defence...another plus, the Kangaroo leather provide u with alot of durability and also touch....


Predator Accelerator

the next Predator release is produced in tandem for the World Cup 1998 in France...masa ni aku rasa macam nk baling je Touch aku & pegi rompak Al-Ikhsan...this new Predator is damn AWESOME, HANDSOME, AND THREESOME!!! semuanya kerana Zidane yang macho gile beraksi dgn Predator Accelerator...



well, before aku continue post ni dgn series2 lain Adidas Predator baik aku sambung kerja dulu...kalau aku rajin atau ada respond yang memberangsangkan baru aku continue..kot...hehehhh...

P/S: berbuka jgn makan banyak2..nanti boroi perut & tak fit cmne nak perform main bola??? and another thing, bersukan itu sesungguhnya lebih elok dari mengadap PC/laptop/Ipad membaca blog picisan...hehehehh

picture stolen from: vendio.com, www.c2coffer.com, s3.media.squarespace.com..thanx google

11 comments:

  1. aku puasa. so, terus stop main bola. boot paling berjasa bagi aku ialah boot diadora warna hitam design classic masa aku 13-14 tahun. aku tak ingat nama apa.

    ReplyDelete
  2. yepp..diadora is a very big name during those days...one of the best players who wears them are roy keane & fransesco totti...tp kalau tgk catalog diorg mcm tgk catalog tudung mawi, giler colorful & lots of color combination...heheheh

    ReplyDelete
  3. saye tak layan bola... (T___T)

    ReplyDelete
  4. @ Amyz - layan NFL la, seronok.

    ReplyDelete
  5. @Amyz - no worries..kalau rasa nk ada heartthrob seperti Hugh Grant ke, Vinnie Jones ke, Ricardo Izecson ke, hadiahkan la one of the Predator series ni...trust me...heheh

    ReplyDelete
  6. haha, penulisan dalam keadaan lapor dan geram...ketagihan nikotinn... mana dunhillll!!!!

    dulu aku kena tipu ngan pakcik aku, dia ckp dia pakai predator.. dia sepak dari tiang gol sini pun boleh gol sampai sana...

    pastu, kat kmpung aku dulu.. sapa pakai predator bapak dia jutawan.

    dulu aku main bola pakai boot keling je..

    up sikit pakai lotto.. hahahahahaha

    ReplyDelete
  7. @ zulfikar - hahahaha! dapat boot topper pun dah kira cukup bagus dah kan?

    ReplyDelete
  8. sepanjang idup aku, tak pernah lagi pakai adidas. biasanya umbro la, yang lain2 aku pakai nike, puma, lotto dan yang tah apa2 macam ambros

    ReplyDelete
  9. @ Mitsuo - dengan memakai boot Umbro, anda sangat British! nak lagi British, pakai boot Admiral.

    ReplyDelete
  10. @zulfikar- yeahh..sgt kebulur & sangappp!!! kat kedai2 skrg dah ade adidas predator yg murah = ADOR..haha

    @irshadim & mitsuo - boot bola ni boleh categorized ikut country
    1.adidas & puma = germany
    2.reebok = US of ass
    3.lotto & diadora = italy
    4.le coq sportif (ada lagi ke??) = france
    5.hummel = denmark
    6.penalty = brazil
    7.kelme = spain
    8.topper & admiral = brits
    8. JKing = Johor

    ade byk lg nk list down,tp jari aku dah cramp sebab nicotine deprived...damn

    ReplyDelete
  11. hahaha... dalam banyak2 aku paling suke JKing... pasal buatan johor... kasut buatan gombak kan bagus.... =D

    ReplyDelete

Say what?

Related Posts with Thumbnails