Tuesday, 4 October 2011

Random Rage Ramblings & Rants - Thick vs Thin

no greetings for u..yeah u...coz hari ni aku emo, post yg bodo ini pun kena emo...baru la standardized kata boss aku...

topic for today is 'thick vs thin'...apa thick? apa thin? u can have a thick waist like RM (Ringgit Malaysia) or u can have a thin brain like.....like u already have....(this is an emo post, so u can be angry)

what's the big deal with being fat, overweight, flabby etc etc?? no, aku x gemuk mcm @irshadim ...xpernah seumur hidup orang panggil aku gemuk…yang selalu orang panggil aku ialah kering, kurus, panjang…kadang-kadang ada gak yang panggil aku hensem, si kacak etc…nak buat macam mana dah orang panggil…bukan boleh nak sumbat mulut diorg dengan kasut sesuka hati pun...kalau boleh mungkin ada pegawai kerajaan berpangkat JUSA yang merasa kasut Puma Speed Cat...

Now back to the real issue, thick vs thin..ape yang bagus sangat jadi kurus?? Ape yang teruk sangat jadi gemuk??? With no harm intended, let me tell u from my personal experience…so if any of u didn't agree, pls call me & kiss my ass… hehhhh


Disadvantage aku jadi kurus:
  1. tak tahan sejuk - (kau ingat seronok ke sejuk?? terpaksa acapkali ke tandas tahu?)
  2. orang salah sangka ingat aku tiang telefon (nasib baik anjing tak kencing kat kaki aku, tapi kucing pernah la)
  3. orang ingat aku tak kuat makan - oiii...kau tersilap disitu

Advantage jadi gemuk (dari pemerhatian pakar):
  1. best - tak payah share kerusi, katil, bantal
  2. orang takut nak buli - (except kalau kau pakai kemeja pink, dengar lagu korea loudspeaker, jalan lembab etc)
  3. boleh mintak nasi lebih tanpa meminta
Tu je raging rants aku...in conclusion, kepada yang kurus kau tak perlu nak kutuk orang gemuk sebab belum tentu kau hidup lama...mungkin esok lusa kau akan mati sebab kepala tersangkut elevator atau jadi gemuk sebab hyperthyroid...& kepada yang gemuk tak payah nak kecewa bagai sebab gemuk banyak faedahnya...pada aku la...ciao

Picture credit: weirdthings.org.uk & current-health-articles.com

9 comments:

  1. kepada penulis, pergh... gambar NSFW syiallll..

    ReplyDelete
  2. nyampah kalau jumpa member lama..eiii kurusnya kau!!tak makan ke?

    ReplyDelete
  3. Ko daH geMoK Ka irshaD...
    biLe Nk g gyM SaMa2 Ni...
    hehehehheh

    ReplyDelete
  4. Anonymous - tengok stail menaip macam orang cacat aku dah boleh kenal siapa..muahahaha. jom la. khamis/jumaat ni. nak?

    ReplyDelete
  5. mcm2 pandangan org ke atas diri kita..jumpa sorang ni ckp dah semakin berisi..jumpa yg lain plak ckp mcm aneroxia...wt??? abes tu dlm kategori apa diri ni????? nyampah tol bila org lain suka2 ja nilai diri kita...apa yg penting hati baeekk maa...gemok or kurus tu tolak tepi..apa yg penting hidup happy, tak kaco orang n perut kenyang..hahaha..abes citer..

    ReplyDelete
  6. StyLe je MCm org CaCat, org Nye SeGaK Dan BerGaYa...
    Lu G maJLis aHad Ni X..
    ehhehehe

    ReplyDelete
  7. nasib baik badan aku atheletic , tengok.. eja athletic pun salah....

    ReplyDelete
  8. there is no use being thin if buat keje pon terhegeh-hegeh, pancit.. (^_^)

    Biar gemok senang hati, jgn kurus susah hati..

    ReplyDelete
  9. @irshadim
    -safe la tu...juz showing being thin can be quite a bad thing...hehhh

    @anon 4 October 2011 18:52
    -kesimpulan, GTH with other ppl opinion & u r what u r..hehhh

    @Zulfikar Hazri
    -xpe...chicarito pun salah eja nama sendiri...hehhhh

    @amyz
    -aku kurus tapi laju (laju dlm segala aspek)..engineering term = aerodynamic + lightweight = superleggera...hehehh

    ReplyDelete

Say what?

Related Posts with Thumbnails