Saturday, 1 October 2011

Apakah Pokok Pokemon ini?

Uploading pictures just for the sake of updating my blog, because it's been a while.

Aku terjumpa pokok ni masa beraya di rumah sedara-mara di Kedah pada bulan lepas. Buah pokok ni nampak macam character dalam Pokemon. So aku bagi nama pokok ni, Pokemon Tree. Senang aje. Kalau tuan orang bijak pandai atau kalau tuan graduan sains pertanian, apakah sebenarnya nama pokok ini? Tolong saya.


Looks like a plastic toy. But no, it ain't plastic, yo!


Jikalau anda semua curious ke mana saya pergi selama ini sampai dah lama tak update blog, saya sejak dua tiga minggu ni banyak menyibukkan diri dengan aktiviti luar daripada meja komputer, lebih-lebih lagi berjamming. Susah beb jadi orang yang banyak hobi ni! Macam Mr. Todd.

12 comments:

  1. Doesn't look like any Pokémon. Played Pokémon for 10 years.

    ReplyDelete
  2. aku siiiiiikit pun takde idea pokok ape ni...


    pokok susu bukan? tentulah bukan...

    ReplyDelete
  3. @ ngerfan - no, u didnt play 'till the last level, biatch.

    @ zulfikar - lebih kurang la. ada kawan aku cakap pokok susu kambing. ada yang cakap nipple tree. yes. serious, nipple tree.

    ReplyDelete
  4. klu tgk bentuk daun cam pokok terung... cer amik gambor daun dia lak... leh wat perbandingan morfologi... hehehe...

    ReplyDelete
  5. name dia terung kembang.

    ReplyDelete
  6. name scientific: Solanum mammosum
    http://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_mammosum

    ReplyDelete
  7. lame tak hapdate beloh eaa.. tunggu gak, bz ngn hobby xpe, jgn bz tido..hahahah! ni pokok ape ni wei? aku pon x pnah tgk, boleh mkn? bak pos bagi aku rase..hehehehe..

    ReplyDelete
  8. @ Amyz - tu la. sibuk dengan aktiviti luar. haha. berdasarkan response yang diberi, pokok ni ada macam2 nama. terung kembang, susu kambing.

    ReplyDelete
  9. Solanum mammosum is commonly known as Nipplefruit, Titty Fruit, Cow's Udder, or, ambiguously, "Apple of Sodom"[1]. It is an annual to perennial plant in the Solanaceae family, part of the Solanum or nightshade genus, and a relative of the tomato and potato. This poisonous fruit is native to South America, but has been naturalized in the Greater Antilles, Central America and Caribbean...

    huhu... baru aku tau terung nih beracun... isk3... (sbenarnya x penah jumpa pon... hehehe...)

    ReplyDelete

Say what?

Related Posts with Thumbnails