Wednesday, 19 October 2011

Hujan Emas Di Tempat Orang?

Hujan emas di tempat orang, hujan batu di tempat sendiri, lagi cantik duit tempat sendiri.

Dua hari lepas aku pergi tukar duit RM ke Dolar Australia. First time tengok duit Australia, rasa macam duit monopoly pun ada. Ingatkan best sangat feel duit diorang. Design duit kita lagi winrar gua cakap lu.


Ringgit Malaysia

Aussie Dollars. Untuk makluman rakan-rakan sekalian, semua banknote mereka diperbuat dari material polimer sama macam duit RM 5 kita. Eh, aku bagi RM 61, apasal aku dapat AUD 80 pulak ni?




Kenapa aku tiba-tiba tukar duit Australia ni? Teruskan membaca blog ini kalau nak tau cerita seterusnya. Dengan harapan aku dapat cerita la.

3 comments:

  1. peeehhh nak gi australiaaaa...

    Nak Tshirt Rugbi!!!!

    ReplyDelete
  2. Puiyooo..nak g ostolia lah dia...

    Ikar kirim tshirt ragbi,aku nak fridge magnet boleyyyyy???

    ReplyDelete
  3. wahh pegi Australia ke?

    duit dia mmg menarik,mcm duit RM5 kita polimer yg dicetak di Australia, tapi duit polimer RM5 telah dihentikan pengeluarannya atas sebab keselamatan rasanya.last prefix bagi duit RM5 ialah EX.

    ReplyDelete

Say what?

Related Posts with Thumbnails