Tuesday, 7 February 2012

Bila banyak sangat cuti.

'office' aku masa kat Live Presentation Unit di Astro
Berbanding dengan kerja aku sebelum ini di Astro yang tak mengikut waktu pejabat, aku tak kenal apa itu public holiday. Aidilfitri 2010, aku kena kerja pada petang dan malam Hari Raya pertama sebab ada live match tennis yang agak besar.  Public holiday tak public holiday, kau tetap kena kerja. Tapi dapat triple pay la. Heheh. Selain dari triple pay, aku juga dapat cakap "GOL!" atau "service over" 3 saat lebih awal dari viewers kat rumah. Tu je la kelebihan dia.


Bila dah bekerja di sektor awam, maka mulalah aku mengenal semula apa itu public holiday. Bulan ini banyak sangat cuti. Bila tengok kalendar, sektor awam dan sektor-sektor lain yang mengikut waktu pejabat di Malaysia mempunyai cuti yang banyak. Banyak sangat cuti boleh menghilangkan momentum kerja. Bayangkan kau memang sah-sah cuti Sabtu dan Ahad, lepas tu cuti lagi hari Isnin dan Selasa. Siapa je yang nak kerja pada baki 3 hari tu?


Walaupun kita banyak sangat cuti, ini tak bermakna kita paling banyak berehat. Malah, sektor awam dan sektor perkhidmatan kita adalah antara yang overworked kerana ramai yang bekerja lebih dari 8 jam setiap hari. Ramai yang tidak reti membezakan work dan life. Satu perkara yang kita kena ingat, siapa yang balik rumah lewat bukanlah yang paling productive dan workaholic, ini semua propaganda pemikiran zaman meiji Jepun. Sebenarnya, mereka yang balik lewat ini mungkin pada waktu paginya pergi mengeteh, lepas lunch baru terkial-kial nak start kerja. 


Sementara kita menyambut cuti yang panjang sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam ini, ada sedikit kekecohan di alam internet bila ramai yang perasan Facebook page Jabatan Kebajikan Masyarakat semalam ada mengucapkan Selamat Hari Thaipusam kepada penganut Buddha. Aku tak tau la kalau tiba-tiba akaun diorang kena hijack ke apa kan. But then, what? Really? Having too much holidays, are we? Go on, blame the education system for raising us Malaysians to be ignorant, self-centered individuals. Because simply blaming others is another Malaysian trait, aside from having every single public holiday for every ethnic group there is.








Sunday, 5 February 2012

Shit I used to watch – Lamb Chop’s Play Along

After a successful entry themed ‘Shit I used to listen to’, I feel like writing about ‘Shit I used to watch’ now. Because childhood TV memories are just too awesome!


picture source: rickbluhm.com
Going back to the year 1992 – 1993, one of the shows that I enjoyed watching was Lamb Chop’s Play Along. Having spent most of my childhood in Johor Bahru, it was not unusual to spend the weekend watching TV broadcasts from Singapore. And this particular show was played on Singapore’s SBC 5 (now known as just Channel 5). If my memory serves me right, Lamb Chop’s Play Along was aired every Saturday at 10 am. Was this show played on TV3 too, guys?

Let’s take a look at the opening theme song, eh.



Lamb Chop’s Play Along is a kids' television show from the US. It was shown on Public Broadcasting Service channel in the US from 1992 until 1997. Where were you at that time? Created and hosted by the now deceased puppeteer with a Ronald McDonald-like haircut, Shari Lewis, it featured some quirky characters like Lamb Chop the Sheep, Charlie Horse and Hush Puppy. Back then, I used to think that Charlie the Horse looked a bit like one of my cousins from Simpang Renggam. Hi to you if you’re reading this, cousin!

Charlie Horse, Hush Puppy and Lamb Chops - picture source: puppet.wikia.com
 
Growing up in a Malay family and Malay being my first language, I didn’t really understand 90 percent of what’s being said in the show back then, to be honest. In spite of my poor command of English, I found the show amusing.

What I like about the show was especially the part where the host shows some cool magic tricks and crafts in every episode. I never miss to attempt whatever artwork or trick that was shown, although I failed many times - being an epic fail kid. And you know what, this epic fail kid here today is now an epic fail young man who writes silly and meaningless blog entries on which you guys waste your time weekly.

One of the cool tricks shown by the host and funny looking puppets.


To compare it with some crappy kids’ show nowadays, what makes Lamb Chop’s Play Along different is the way the show encourages creativity. While many typical shows are teaching kids how to count and spell, Lamb Chop’s Play Along teaches awesome magic tricks, drawing and riddles. It also subtly teaches trolling and sarcasm too. Check this video below if you don’t believe this show teaches kids how to troll in real life. 









Related Posts with Thumbnails